Un exemple concret de com crear Economia Verda als municipis

Un vídeo que aconselle totalment per a aquells que vulguen conéixer un exemple de creació d’economia verda a escala municipal. Un privilegi.

La primera vegada que vaig escoltar a Jean François Caron, alcalde verd de Loos-en-Gohelle, població francesa, em vaig quedar molt impactat per la seua ment lúcida. En aquella ocasió, la idea que més em va impactar va ser quan va dir que els verds, sovint, ens quedem amb les idees i les operativitzem poc. Si això és cert en França, ací no vull dir com estem; per això és tan important tindre una referència con la seua experiència

jean-françois caronEn el seu poble està fent una transició d’una economia basada bàsicament en la mineria del carbó, des de feia tres segles, a una economia verda. Molt interessant la seua anàlisi psicològica dels miners per connectar amb ells i com relacionar-se amb una població de arrels mineres per fer tots els seus projectes municipals. Per que dir que no a la mineria per la connexió amb el canvi climàtic, és fàcil fer-ho des d’una regió no minera. El seu repte, que està superant amb nota, és que ha dit no a la mineria i ha sabut operativitzar propostes d’economia verda, substituint llocs de treball del carbó per llocs de treball verds amb la complicitats de les ciutadanes.

La seua intervenció va ser organitzada per Green European Foundation (Fundació Verda Europea), Fundació Equo i l’Ajuntament de Mieres (Astúries), celebrada el 27 d’octubre de 2012 en la Casa de la Cultura de Mieres. A partir del minut 23 tens la seua intervenció https://www.youtube.com/watch?v=sF08U9TVJE8

A Jean François el pose com un referent clar al que volem aspirar. I com ho podem fer. Si sabem que s’està fent en un altre lloc, nosaltres també podem fer-ho. I, a més, volem fer-ho.

A Verds EQUO, en els pròxims 10 anys anys, quants referents com este podem portar a terme?

Recomane absolutament este vídeo.

Un pensament a "Un exemple concret de com crear Economia Verda als municipis"

  1. Retroenllaç: Innovación organizativa en EQUO ¿La promovemos eficazmente? | Pensa en un verd creixent / Piensa en un verde creciente

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.