Com guanyar (i perdre) votants

lekuona2Fa uns mesos vaig assistir a un taller interessantíssim i estimulant que va impartir Juan Ignacio MARCOS LEKUONA a València sobre com promoure dinàmiques constructives en els partits. Juan Ignacio és un consultor en sistemes de govern i direcció que ha estat treballant en les últimes dècades amb empreses, organitzacions, etc. i partits polítics d’esquerres.

En el taller em va sorprendre molt el seu enfocament de com fer créixer o mantindre un partit polític o de com operativitzar en el funcionament dels grups, valors progressistes. I em va resultar molt útil donat que encaixa en la idea de com volem que funcione EQUO, en termes de funcionament en xarxa, de treballar localment, etc.

Va escriure un llibre en PDF (que et pots descarregar) Cómo ganar (y perder) votantes, que és un llibre com. Un llibre com, explica les maneres, les formes de fer alguna cosa, no sols és una explicació intel·lectual d’una idea, si no que dóna detalls de com portar-ho a terme.

Recomane totalment la seua lectura a qui vulga saber:

  • Quins indicadors de resultats polítics podem utilitzar per saber que estem avançant en bones pràctiques, en votants, etc.
  • Com demanar diners per donar suport econòmic al partit.
  • La importància de desenvolupar una visió estratègica de futur.
  • Com expressar un problema en termes que els afectats siga més probable que el comprenguen.
  • El valor de registrar les bones pràctiques d’un grup per que altres grups les utilitzen.
  • Com crear xarxes d’activistes en els barris.
  • La importància de fomentar l’aprenentatge innovador continu que estimule el desenvolupament d’habilitats, operativitzant valors, etc.

Recomane a tota activista d’EQUO que vulga comptar amb la sòlida experiència de Juan Ignacio la lectura del llibre. Molt del que explica és raonable (¿I com és que no se m’havien acudit?). Però resulta que no les fem, o ho fem desencertadament o les apliquem tímidament.

I recomane, si és possible, l’assistència a un taller seu. Al seu web fa temps que no escriu, però si vols saber els pròxims tallers, demana amistat al https://www.facebook.com/marcoslekuona i sabràs els propers tallers. El seu blog té més material.

I si no, et recomano la lectura i l’aplicació del llibre. Faig èmfasi en aplicació per que els verds tenim una tendència a quedar-nos en les idees. Afortunadament, cada vegada més, ens estem adonat d’això i ens estem preocupant per orientar-nos a l’acció efectiva per poder governar per construir la societat que volem.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.