Consum responsable: Celebració del 10è aniversari de la presentació de la revista Opcions en València

Consum responsable: Celebració del 10è aniversari de la presentació de la revista Opcions en València

El de 14 maig del 2003 vam organitzar a València la presentació de l’única revista de consum responsable de l’Estat espanyol: http://www.Opcions.org. El dijous, 20 de juny a les 19:30 en la seu d’Intersindical en Juan de Mena, 18 de València, celebrarem el 10è aniversari d’aquella presentació inicial.

logo opcionsAbans de l’aparició d’Opcions en 2002, jo era subscriptor de http://www.EthicalConsumer.org/, revista britànica de consum conscient i transformador pel que em vaig alegrar que haguera una revista que m’informara de les opcions de consum responsable a nivell local, que estudiara les possibilitats de canviar la meua manera de consumir perquè estiguera alineades amb els meus valors. Moltes vegades tenim opcions senzilles de consum, però no ens adonem d’ella. Per exemple, llegint Ethical Consumer, proposaven un canvi senzill que vaig adoptar: vaig canviar d’usar bromera per a l’afaitat en esprai, a fer-ho amb la típica barra d’afaitar amb brotxa, la qual cosa contribuïa a detindre el forat d’ozó (en aquella època encara s’usaven CFC en els esprais), eliminava un residu, estalviava materials i energia i, com a efecte “secundari”, m’estalviava diners.

Què celebrarem el pròxim 20 de juny? Que la revista encara està en funcionament, 11 anys després. Que, a pesar de la situació actual, per fi, disposem de banca ètica o distribuïdors d’electricitat 100% verd, que abans no existien. Que portem 42 números. Que som prop de 2500 subscriptors. Que cada vegada més hi ha persones més conscienciades de l’important que és pensar el que consumim i com consumim i actuar en conseqüència.

En la presentació tindrem revistes perquè es puguen adquirir i també hi haurà la possibilitat de subscriure’s per a mantindre la revista. SI ets vols subscriure ara entra en http://opcions.org/revista/subscripcio.

Ho celebrarem amb Montse Peiron, la directora de la revista que ens acompanyarà 10 anys després de la primera presentació (va estar amb Isabel Atela, membre de la redacció) per a compartir vicissituds, projectes, aprenentatges, etc. que han viscut durant aquests 11 anys.

Després d’acabar l’acte anirem a sopar al Micalet amb productes ecològics de producció local, preu: 15 euros . SI vols vindre a sopar, escriu a eco@capacitador.es o telefona al 605 391 116. Reserva el dimecres com a màxim.

Per tot això t’esperem que vingues a compartir l’alegria d’estar avançant junts en la construcció d’una millor societat.

Entitats que donen suport monetari:

Coalició Compromís
Esquerra Unida
Intersindical
Acció Ecologista-Agró
CCOO (pendent de confirmació)

Entitats que col·laboren en la difusió de l’acte:

La tenda de tot el món
Ecologistes en Acció de València
Kimpira
Sodepau
Nittúa
REscate
La Escoleta del Carme
SETEM
Fundación Étnor
Facua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.