Actualizaciones de juny, 2013 Mostrar/ocultar comentarios | Atajos de teclado

 • carles_porcel 15:54 el 9 June, 2013 Enlace permanente | Responder  

  Un exemple concret de com crear Economia Verda als municipis 

  Un vídeo que aconselle totalment per a aquells que vulguen conéixer un exemple de creació d’economia verda a escala municipal. Un privilegi.

  La primera vegada que vaig escoltar a Jean François Caron, alcalde verd de Loos-en-Gohelle, població francesa, em vaig quedar molt impactat per la seua ment lúcida. En aquella ocasió, la idea que més em va impactar  va ser quan va dir que els verds, sovint, ens quedem amb les idees i les operativitzem poc.  Si això és cert en França, ací no vull dir com estem; per això és tan important tindre una referència con la seua experiència

  En el seu poble està fent una transició d’una economia basada bàsicament en la mineria del carbó, des de feia tres segles, a una economia verda. Molt interessant la seua anàlisi psicològica dels miners per connectar amb ells i com relacionar-se amb una població de arrels mineres per fer tots els seus projectes municipals.  Per que dir que no a la mineria per la connexió amb el canvi climàtic, és fàcil fer-ho des d’una regió no minera. El seu repte, que està superant amb nota, és que ha dit no a la mineria i ha sabut operativitzar propostes d’economia verda, substituint llocs de treball del carbó per llocs de treball verds amb la complicitats de les ciutadanes.

  La seua intervenció va ser organitzada per Green European Foundation (Fundació Verda Europea), Fundació Equo i l’Ajuntament de Mieres (Astúries), celebrada el 27 d’octubre de 2012 en la Casa de la Cultura de Mieres. A partir del minut 23 tens la seua intervenció https://www.youtube.com/watch?v=sF08U9TVJE8

  A Jean François el pose com un referent clar al que volem aspirar. I com ho podem fer. Si sabem que s’està fent en un altre lloc, nosaltres també podem fer-ho. I, a més, volem fer-ho.

  A EQUO, ens els pròxims 10 anys anys, quants referents com este podem portar a terme?

  Recomane absolutament este vídeo.

   
 • carles_porcel 21:54 el 27 May, 2013 Enlace permanente | Responder  

  Consum responsable: Celebració del 10è aniversari de la presentació de la revista Opcions en València 

  El de 14 maig del 2003 vam organitzar a València la presentació de l’única revista de consum responsable de l’Estat espanyol: http://www.Opcions.org. El dijous, 20 de juny a les 19:30 en la seu d’Intersindical en Juan de Mena, 18 de València, celebrarem el 10è aniversari d’aquella presentació inicial.

  arbre fletxa revers Iker AyestaranAbans de l’aparició d’Opcions en 2002, jo era subscriptor de http://www.EthicalConsumer.org/, revista britànica de consum conscient i transformador pel que em vaig alegrar que haguera una revista que m’informara de les opcions de consum responsable a nivell local, que estudiara les possibilitats de canviar la meua manera de consumir perquè estiguera alineades amb els meus valors. Moltes vegades tenim opcions senzilles de consum, però no ens adonem d’ella. Per exemple, llegint Ethical Consumer, proposaven un canvi senzill que vaig adoptar: vaig canviar d’usar bromera per a l’afaitat en esprai, a fer-ho amb la típica barra d’afaitar amb brotxa, la qual cosa contribuïa a detindre el forat d’ozó (en aquella època encara s’usaven CFC en els esprais), eliminava un residu, estalviava materials i energia i, com a efecte “secundari”, m’estalviava diners.

  Què celebrarem el pròxim 20 de juny? Que la revista encara està en funcionament, 11 anys després. Que, a pesar de la situació actual, per fi, disposem de banca ètica o distribuïdors d’electricitat 100% verd, que abans no existien. Que portem 42 números. Que som prop de 2500 subscriptors. Que cada vegada més hi ha persones més conscienciades de l’important que és pensar el que consumim i com consumim i actuar en conseqüència.

  En la presentació tindrem revistes perquè es puguen adquirir i també hi haurà la possibilitat de subscriure’s per a mantindre la revista.

  Ho celebrarem amb Montse Peiron, la directora de la revista que ens acompanyarà 10 anys després de la primera presentació (va estar amb Isabel Atela, membre de la redacció) per a compartir vicissituds, projectes, aprenentatges, etc. que han viscut durant aquests 11 anys.

  Després d’acabar l’acte anirem a sopar al Micalet amb productes ecològics de producció local, preu: 15 euros . SI vols vindre a sopar, escriu a eco@capacitador.es o telefona al 605 391 116. Reserva el dimecres com a màxim.

  Per tot això t’esperem que vingues a compartir l’alegria d’estar avançant junts en la construcció d’una millor societat.

  Entitats que donen suport monetari:

  • Coalició Compromís
  • Esquerra Unida
  • Intersindical
  • Acció Ecologista-Agró
  • CCOO (pendent de confirmació)

  Entitats que col·laboren en la difusió de l’acte:

  • La tenda de tot el món
  • Ecologistes en Acció de València
  • Kimpira
  • Sodepau
  • Nittúa
  • REscate
  • La Escoleta del Carme
  • SETEM
  • Fundación Étnor
  • Facua

   

   
c
crear nuevo post
j
siguiente post/siguiente comentario
k
anterior post/anterior comentario
r
responder
e
editar
o
mostrar/ocultar comentarios
t
ir al principio
l
ir a la página de ingreso
h
mostrar/ocultar ayuda
shift + esc
cancelar